Edukacijos

Sviestinių bandelių su įdaru kepimas

Kaina 6.00 - 7.00 €

SVIESTINIŲ BANDELIŲ SU ĮDARU KEPIMAS

„Joja joja ponukas per Trakų tiltų su maišelių miltų“

Ištakos, senieji receptai, gamyba, ragavimas su sultiniu, žaidimai

Programa skirtaugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etinės kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą, neišsenkantį kūrybiškumą. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Lietuviška virtuvė keitėsi ir formavosi veikiama įvairių istorinių aplinkybių. Skirtinguose Lietuvos regionuose yra nemažai savitų patiekalų bei įvairių to paties patiekalo ruošimo būdų. Lietuviai visada mėgo gerai, skaniai ir sočiai pavalgyti. Šie pomėgiai išlikę iki šių dienų. Tradiciniai maisto produktai išliko per šimtmečius, todėl yra istorijos ir kultūros dalis. 

 Mūsų seneliai dar valgė pagal gimtojo regiono tradicijas, mūsų tėvų mityboje taip pat dar galima atsekti vietinius valgymo įpročius, o šiuolaikinės jaunosios kartos valgymo įpročiuose senovinės gimtojo krašto kulinarijos tradicijos nyksta, todėl šios programos tikslas priminti kaip maitinosi, ką valgė mūsų seneliai, kokie buvo valgymo ypatumai, papročiai kasdienybėje ir per šventes. Nagrinėdami lietuviškų švenčių tematiką, po truputi atskleisime ir maisto gamybos papročius bei tradicijas.

 Aptarsime dzūkų regiono maisto gamybos papročius, tradicijas, apeigas. Gaminsite sviestines bandeles su pasirinktais įdarais (vištienos, kiaulienos kumpiu arba daržovių), Prie sultinio puodelio skanausite savo pasigamintų patrovų (valgių).

Kaina vaikams iki 10 metų: 6 Eur

Kaina vaikams nuo 10 metų ir suaugusiems: 7 Eur.

Kultūrinė edukacija sustiprina bendruosius gebėjimus – žinias, įgūdžius ir požiūrį, kurie padeda pasiekti asmeninių ir profesinių tikslų visuomenėje. Šie gebėjimai apima tradicinius įgūdžius, pvz., bendravimo savo gimtąja kalba, skaitmeninius įgūdžius, raštingumo ir pagrindinius matematikos bei gamtos mokslų įgūdžius, taip pat specifinius įgūdžius: gebėjimą mokytis, verslumą ir kūrybiškumą, iniciatyvumą, socialinę ir pilietinę  atsakomybę, kultūrinį sąmoningumą.

Svarbūs dalyvių sąmoningumo ugdymo kriterijai, t.y edukacijos bendravimo aspektai: tarpusavio suvokimas (socialinė percepcija), keitimasis informacija (komunikacija), tarpusavio sąveika (socialinė interakcija), tarpusavio santykiai.

Edukacinio užsiėmimo metu vyksta diskusija, analizuojamas amatas ir dalyvių patirtis bei emocijos, ieškomi sprendimo būdai, po to kartojama įtraukiant dalyvių pasiūlymus, aptariami rezultatai.

Neįgaliųjų integracija. Trakų krašto tradicinių amatų centre įrengti keltuvai, patekti į antrą aukštą, WC, pritaikyta žmonėms su judėjimo negalia, platesnės durys ir praėjimai. Kultūrinių edukacijų metu atsižvelgiame ir siekiame užtikrinti specialiuosius ugdymosi poreikius turinčių asmenų įtrauktį.

Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.

Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 9 val. iki 21 val. pagal išankstinę rezervaciją.

Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com

Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.

Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
Trukmė: 1,5
Kaina: 6-7€ žmogui
Žmonių skaičius: 15+
Amžius: 5+
Kalba: LT EN RU

Užsakymo forma