Visos edukacijos

Totoriško kulinarinio paveldo programa

Kaina 13.00 - 14.00 €

TOTORIŠKO KULINARINIO PAVELDO PROGRAMA

Istorija, kulinarinis paveldas ir degustacija

Programa skirta ugdyti pažinimo ir kulinarines kompetencijas per totorių tradicijas, atskleisti mūsų šalies etinių tautų kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą per veiklą ir maistą Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Nuo Didžiojo kunigaikščio Algirdo laikų Lietuvos žemėse gyvenantys totoriai buvo puikūs kariai, žirgininkai, odininkai, daržininkai, kulinarinio paveldo puoselėtojai. Totorė Maja, vietinė, išmano visus savo senolių receptus, o jos šimtalapis tirpsta burnoje.

Užsiėmimo metu susipažinsite su totoriško šimtalapio gamybos procesu, pasigaminsite trapios tešlos pyragėlį su bulvėmis ir vištiena – Vak balyš“ bei abu patiekalus degustuosite su rytietišku limonadu.

Kaina: 13 Eur (vaikams, kai šimtalapio gamybos demonstracija yra vaizdinėje medžiagoje)- trukmė 1,5-2 val.

Kaina 14 Eur (suaugusiems, kai šimtalapio gamybos demonstravimas vyksta gyvai)- trukmė 2,5 val.

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197

Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.

Vieta: Trakų krašto tradicinių amatų centras
Trukmė: 1,5-2,5
Kaina: 13-14€ žmogui
Žmonių skaičius: 15+
Amžius: 6+
Kalba: LT RU PL

Užsakymo forma