DZŪKIŠKOS DUONELĖS KEPIMAS
Rugio kelias, kaimo tradicijos, savo kepalėlio kepimas duonkepėje krosnyje.
Programos skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per senąjį lietuvių duonos kepimo amatą. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Duonos kepimas namuose visada buvo didžia tradicija. Sakoma, kad šviežiai kepamos duonos kvapas į namus pritraukia gerovę ir sėkmę, o netekėjusioms merginoms šis kvapas padeda pritraukti patį geriausią vyrą.
Dzūkiškos duonelės kepimo programos metu kiekvienas suformuos savo duonos kepalėlį, jį dekoruos. Kol duonelė keps, susipažinsite su duonos keliu, protėvių kasdieniniais darbais, senoviniais įrankiais, sužinosite, kodėl duonos kelias nėra lengvas ir už ką duoną reikia mylėti, gerbti ir saugoti.
Programą veda sertifikuota duonos kepėja, kurios amatas ne išmoktas, o paveldėtas: duonos raugas keliauja per šešias kartas, iš prosenelės, senelės ir mamos perimtos duonos kepimo paslaptys.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą/mokėjimo dokumentus arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programa vyksta Etnografinėje sodyboje (35 km. nuo Trakų) (15-30 asmenų):
- duonkepėje krosnyje – 10 €/asm.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 9 val. iki 21 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.
-
Vieta
Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
1,5
-
Kaina
1-10€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
5+
-
Kalba
LT EN RU
-
Kategorijos