
NAMINIŲ LEDŲ DEGUSTAVIMAS IR MEDUOLIŲ DEKORACIJŲ GAMYBA
Ledų gamybos technologija, procesas, meduolių kepimas ir produkto degustacija
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas kulinarinio paveldo veikla. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Ledai – iš pieno produktų (pieno, grietinės, grietinėlės) pagamintas ir sušaldytas saldus desertas, atkeliavo iš Kinijos ir po vakarų Europą paplito per Prancūziją. Lietuvoje ledams padėjo atsirasti rytų tautos: osmanai, karaimai, totoriai, didikams siūlę šerbetą. Šias ir kitas istorijas apie ledų kelionę į Lietuvą išgirsite edukacinės programos metu.
Ūkininkė supažindins su ledų gamybos technologija, sužinosite kaip gaminant ledus šaldant masė maišoma, kad susidarantys ledo kristalai būtų kuo mažesni. Šiais laikais tai daroma specialiomis mašinomis, kurios ir šaldo, ir maišo ledų masę. Pirmoji ledų gaminimo mašina buvo išrasta vokiečių fiziko, dar 1876 m. Nors ledų gamybos technologijos pakito, gamybos procesas liko panašus.
Užsiėmimo metu susipažinsite su ledų gamybos procesu, kepsite meduoliukų dekoracijas ledų puošimui, degustuosite.
Tai puiki programa tinkanti ne tik vaikams bet ir suaugusiems.
Kultūrinė edukacija sustiprina bendruosius gebėjimus – žinias, įgūdžius ir požiūrį, kurie padeda pasiekti asmeninių ir profesinių tikslų visuomenėje. Šie gebėjimai apima tradicinius įgūdžius, pvz., bendravimo savo gimtąja kalba, skaitmeninius įgūdžius, raštingumo ir pagrindinius matematikos bei gamtos mokslų įgūdžius, taip pat specifinius įgūdžius: gebėjimą mokytis, verslumą ir kūrybiškumą, iniciatyvumą, socialinę ir pilietinę atsakomybę, kultūrinį sąmoningumą.
Svarbūs dalyvių sąmoningumo ugdymo kriterijai, t.y edukacijos bendravimo aspektai: tarpusavio suvokimas (socialinė percepcija), keitimasis informacija (komunikacija), tarpusavio sąveika (socialinė interakcija), tarpusavio santykiai.
Edukacinio užsiėmimo metu vyksta diskusija, analizuojamas amatas ir dalyvių patirtis bei emocijos, ieškomi sprendimo būdai, po to kartojama įtraukiant dalyvių pasiūlymus, aptariami rezultatai.
Neįgaliųjų integracija. Trakų krašto tradicinių amatų centre įrengti keltuvai, patekti į antrą aukštą, WC, pritaikyta žmonėms su judėjimo negalia, platesnės durys ir praėjimai. Kultūrinių edukacijų metu atsižvelgiame ir siekiame užtikrinti specialiuosius ugdymosi poreikius turinčių asmenų įtrauktį.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 9 val. iki 21 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.
-
Vieta
Trakų krašto tradicinių amatų centras
-
Trukmė
1,5
-
Kaina
12€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
5+
-
Kalba
LT RU PL
-
Kategorijos