
SŪRIŲ GAMYBA IR DEGUSTACIJA
Sūrio kelias, technologija, procesas, sūrių gamyba ir degustacija
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas kulinarinio paveldo veikla. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Sūris – visame pasaulyje žinomas maisto gaminys, turintis skirtingas tradicijas, receptūras ir technologijas. Ūkininkė pristatys savo šeimos ūkio tradicijas, pačios rankomis gaminamų sūrių gamybos technologijas ir savybes. Sužinosite sūrio gamybos etapus nuo šviežiai pamelžto karvės pieno iki patiekimo ant stalo su įvairiais pagardais.
Užsiėmimo metu iš natūralaus karvės pieno pasigaminsite vieną - du sūrius (priklausomai nuo grupės dydžio) sūrių su skirtingais priedais, degustuosite sūrius su medumi ar uogiene.
Edukacinė programa vykta kaimo turizmo sodyboje, 17 km nuo Trakų.
Kaina sūrių degustacija - 9 Eur., o su maitinimo paslauga (blyneliai su varške) - 13 Eur/asm.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 9 val. iki 21 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.
-
Vieta
Trakų r. amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
1,5-2
-
Kaina
9-13€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
10+
-
Kalba
LT RU PL
-
Kategorijos