TOTORIŠKO KULINARINIO PAVELDO PROGRAMA
Istorija, kulinarinis paveldas ir degustacija
Programa skirta ugdyti pažinimo ir kulinarines kompetencijas per totorių tradicijas, atskleisti mūsų šalies etinių tautų kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą per veiklą ir maistą Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Nuo Didžiojo kunigaikščio Algirdo laikų Lietuvos žemėse gyvenantys totoriai buvo puikūs kariai, žirgininkai, odininkai, daržininkai, kulinarinio paveldo puoselėtojai. Totorė Maja, vietinė, išmano visus savo senolių receptus, o jos šimtalapis tirpsta burnoje.
Užsiėmimo metu susipažinsite su totoriško šimtalapio gamybos procesu, pasigaminsite trapios tešlos pyragėlį su bulvėmis ir vištiena – Vak balyš“ bei abu patiekalus degustuosite su rytietišku limonadu.
Kaina: 15 Eur (vaikams, kai šimtalapio gamybos demonstracija yra vaizdinėje medžiagoje)- trukmė 1,5-2 val.
Kaina 17 Eur (suaugusiems, kai šimtalapio gamybos demonstravimas vyksta gyvai)- trukmė 2,5 val.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.
-
Vieta
Trakų krašto tradicinių amatų centras
-
Trukmė
1,5-2,5
-
Kaina
15-17€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
6+
-
Kalba
LT RU PL
-
Kategorijos