Trakų krašto tradicinių amatų centras

+370 698 27197

simtalapis

TOTORIŠKO KULINARINIO PAVELDO PROGRAMA

Istorija, kulinarinis paveldas ir degustacija

Programa skirta ugdyti pažinimo ir kulinarines kompetencijas per totorių tradicijas, atskleisti mūsų šalies etinių tautų kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą per veiklą ir maistą Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.

Nuo Didžiojo kunigaikščio Algirdo laikų Lietuvos žemėse gyvenantys totoriai buvo puikūs kariai, žirgininkai, odininkai, daržininkai, kulinarinio paveldo puoselėtojai. Totorė Maja, vietinė, išmano visus savo senolių receptus, o jos šimtalapis tirpsta burnoje.

Užsiėmimo metu susipažinsite su totoriško šimtalapio gamybos procesu, pasigaminsite trapios tešlos pyragėlį su bulvėmis ir vištiena – Vak balyš“ bei abu patiekalus degustuosite su rytietišku limonadu.

Kaina: 15 Eur (vaikams, kai šimtalapio gamybos demonstracija yra vaizdinėje medžiagoje)- trukmė 1,5-2 val.

Kaina 17 Eur (suaugusiems, kai šimtalapio gamybos demonstravimas vyksta gyvai)- trukmė 2,5 val.

Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197

Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.

  • Vieta

    Trakų krašto tradicinių amatų centras

  • Trukmė

    1,5-2,5

  • Kaina

    15-17€ žmogui

  • Žmonių skaičius

    15+

  • Amžius

    6+

  • Kalba

    LT RU PL

  • Kategorijos

Užsakymo forma

Prašome nurodyti pirkėjo vardą.
Prašome nurodyti pirkėjo pavardę.
Prašome nurodyti telefono numerį.
Prašome nurodyti galiojantį el. pašto adresą.
Prašome nurodyti žmonių skaičių.
Prašome pasirinkti kalbą.
Prašome pasirinkti datą.
Prašome pasirinkti laiką.
Patvirtinkite Captcha

* Privalomas laukelis.