TOTORIŠKŲ KOLDŪNŲ GAMYBA
Istorija, gamybos technologija ir paskirtis
Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas per kitų tautų tradicijas, atskleisti mūsų šalies etinių tautų kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą, neišsenkantį kūrybiškumą. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Nuo Didžiojo kunigaikščio Algirdo laikų Lietuvos žemėse gyvenantys totoriai buvo puikūs kariai, žirgininkai, odininkai, daržininkai ir tiesiog kaimynai. O Totorių, įvairiomis progomis gaminamas sluoksniuotos tešlos pyragas šimtalapis tapo vienu žinomiausių ir mėgstamiausių Lietuvoje gyvenančių tautų skanėstų, tačiau totorių valgių sąraše tai ne vienintelis populiarus patiekalas, labai mėgstami ir gardūs – koldūnai. Paprasta šeimininkės ruoša juos iš anksto ir šaldo, kad esant reikalui galėtų išsivirti. Užsiėmimo metu totorė ves mokymus kaip juos pasigaminti.
Kaina: 13 Eur
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programos vyksta tik savaitgaliais nuo 9 val. iki 21 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.
-
Vieta
Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
1-1,5
-
Kaina
13€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
7+
-
Kalba
LT RU PL
-
Kategorijos