VAIKYSTĖS RIESTAINIŲ KEPIMAS
Riestainių kilmė, receptas, kepimas ir ragavimas, žaidimai.
Programos skirta ugdyti pažinimo, menines ir kulinarines kompetencijas per tradicinius gaminius, atskleisti mūsų šalies etinės kultūros išskirtinumą, jos archaiškumą, neišsenkantį kūrybiškumą. Užsiėmimai gali būti integruoti į pamokas, teminius susibūrimus, renginius.
Tokių riestainių dabar mažai kur rasi...saldūs riestainiai visais laikais – skanūs. Tradiciškai riestainius pirkdavo mugėse prekymečių metu, pardavinėdavo suvertus virtinėmis ant virvučių. Taip juos būdavo patogu gabenti, pakabinti ties prekystaliais jie aiškiai matydavosi ir pritraukdavo pirkėjus. Dėl kietumo paprastai buvo ir dabar valgomi su arbata arba pienu.
Edukacijos metu sužinosite apie didriestainius, vidutinius riestainius ir riestainėlius, kepimo tradiciją, papročius, žaisite žaidimus, kiekvienas pasigamins riestainių, kuriuos skanaus.
Atsiskaitymas: grynais pinigais pagal kasos kvitą arba pavedimu pagal sąskaitą faktūrą (atvykstama su garantiniu raštu). Jei grupėje yra mažiau negu 15 dalyvių, mokama kaip už 15.
Programos vyksta kiekvieną savaitės dieną nuo 9 val. iki 21 val. pagal išankstinę rezervaciją.
Dalyviai gauna pradedančio amatininko pažymėjimą.
Informacija teikiama ir užsakymai priimami: +37069827197, el.p. trakuamatucentras@gmail.com
Trakų krašto tradicinių amatų centre 10:00-17:00 veikia suvenyrinė parduotuvėlė.
-
Vieta
Trakų krašto tradicinių amatų centras, Karaimų g. 41, Trakai ir Trakų r. amatininkų rezindencijos
-
Trukmė
1-1,5
-
Kaina
11€ žmogui
-
Žmonių skaičius
15+
-
Amžius
5+
-
Kalba
LT RU
-
Kategorijos